Over Graziozo

Graziozo staat voor innovatie, vakmanschap en aanpasbaarheid voor ruiter & paard. Een zadel moet optimaal zijn voor jouw paard.

Maar wij vinden het ook heel belangrijk dat het zadel voor jou als ruiter optimaal is omdat je als ruiter een grote invloed hebt op de paardenrug.

En optimaal in balans in het zadel te kunnen zitten, vanuit de juiste bekkenpositie. Dit is essentieel om je paard zo comfortabel mogelijk te laten functioneren.

Om de kwaliteit te waarborgen heeft de eigenaresse (die de metingen doet) de volgende opleidingen genomen:

Opleidingen

1997-2000 opleiding ORUN/KNHS
2012-2013 opleiding van trainer naar praktijkbegeleider
2013-2014 praktijkbegeleider
2014-2017 diverse bijscholingen KNHS
2015-2016 BHV
2018 2 daagse scholing Equine studies Zefanja Vermeulen
2018 opleiding zadel academie de zadelwerkplaats
2020 module zadel I Saddle Professional
2020 module zadel 2 Saddle Professional
2021 module paard en zadel Saddle Professional
2021 module ruiter Saddle Professional
2021 gecertificeerd zadelpasser Saddle Professional en VZTD
2021 diverse stages bij DAP de Lingenhoeve
2021 diverse stages osteopaten/fysiotherapeuten
2022 bijscholing TAKT Academy invloed paard op houding van de ruiter en ligging van het zadel
2022 kennisdag Saddle professionals Equine studies/bitfitten Bianca Loodeweegs
2022 2 daagse Bijscholing Whole dissection for saddlefitters bij DAP Hofma en Van Gelder
2022 Webinars Centaur Biomechanics
2022 opleiding Equine studies Horse Inside Out/Zefanja Vermeulen
2023 - heden opleiding Saddlefit4Life Equine Ergonomist
2023 - heden Bianca Koevoets Whole Horse, Saddle and Rider Evaluation
2023 Trainersseminar Dressuur 5 november

Ontwikkeling Flexsaddle

Grand Prix ruiters, trainers, bekkenfysiotherapeuten en zadelmakers hebben samen meegewerkt aan de ontwikkeling van een Graziozo-zadel dat volledig is aan te passen voor zowel ruiter als paard. Want niet alleen elk paard is anders, ook elke ruiter is dat! Hoe meer comfort voor de ruiter, hoe meer comfort voor het paard.

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens een uitgebreid pasconsult met de mogelijkheid tot een upgrade van het consult naar ons premium flexfysio pakket worden diverse maten bepaald, van zowel paard als ruiter. Hieronder worden de verschillende stappen omschreven.

Boom, kussens en singels.

Eerst bepalen we welke boom past bij de conformatie van jouw paard.

Daarna meten we tijdens een pasconsult alle maten van je paard en maken we de kussens voor je paard precies op die maat. Elk paard heeft behoefte aan andere eigenschappen en vormen van de kussens. Dit geldt ook voor het singelsysteem en de vorm singel die zorgt dat je paard optimaal presteert.

Ook hier houden we rekening mee. De boom is aan te passen als je paard zich ontwikkelt. Het zadel kan dus meegroeien als daar behoefte aan is. Wij blijven dit ook voor je controleren.

Zit aangepast op jouw anatomie.

We passen de zit aan op jouw anatomie, waarbij we kunnen variëren in vormen en hoogte van de lepel, afhankelijk van jouw behoefte. Ook maken we bij het passen gebruik van klittenband knieblokken om zo de juiste positie en maat voor jou te kunnen samenstellen. Deze zitten vanzelfsprekend vast als het zadel wordt besteld. De zit geeft steeds weer een fijn smal gevoel voor de ruiter.

Computeranalyse van het bekken

Onze bekkenfysiotherapeut kan tijdens het pasconsult ook een computeranalyse van het bekken maken. Kijk hiervoor onder het kopje pasconsult.

PRODUCT VAN HET JAAR

Met onze unieke combinatie hebben wij product van het jaar in de categorie zadels gewonnen en daar zijn wij heel erg trots op. Het paradepaardje van Graziozo is de unieke en gepatenteerde InsertZ. Dit is een eenvoudig te verwisselen onderdeel in de lepel met een magneetsysteem, waardoor je jouw zadel elke dag van een andere look kan voorzien! We kunnen het ook helemaal voor je op maat maken, passend bij jouw helm en laarzen. Ervaar dat wow-gevoel en maak een afspraak voor een pasconsult! We hopen je snel te zien.  

Meer weten over José en Graziozo? Luister dan de podcast.

Contact opnemen

Wil je meer informatie over onze zadels of wil je graag een afspraak maken om een zadel te passen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.